Skip to main content

OUDDORP – Bij de eilandelijke netwerkorganisatie GO-Linked was het vrijdag 31 mei jl. weer tijd voor een extraatje. Bovenop de reguliere netwerkbijeenkomsten, de Open Coffee, was er een vrijdagmiddagborrel, die werd gehouden bij De Bouwmeester Architectuur, op een niet alledaagse locatie voor een architectenbureau: op het strand aan de zeezijde van de Brouwersdam. Hier werd in ongedwongen sfeer en onder het genot van een variëteit aan hapjes en drankjes uit de keuken van de naastgelegen horecaondernemer Brouw genetwerkt én genoten van een prachtig uitzicht over strand, zee en de spectaculaire buitensporten die hier worden bedreven. Bovendien werd de ontvangst gelardeerd met het streekproduct ‘Parel van Goeree’ als welkomstdrank, de unieke rabarberchampagne die in Stellendam wordt vervaardigd.

Tekst en foto’s: Villerius Tekstproductie & Fotografie

GO-Linked is een eilandelijk netwerk van en voor ondernemers, zzp’ers, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Het doel van GO-Linked is het ondernemerschap en ondernemersorganisaties op Goeree-Overflakkee te bevorderen en met elkaar te verbinden, zodat dit op een positieve wijze geborgen blijft. Daarvoor organiseert GO-Linked regelmatig netwerkbijeenkomsten. Eén van die bijeenkomsten is de Open Coffee, die vijf keer per jaar op een telkens andere locatie op Goeree-Overflakkee wordt gehouden.Een ontmoetingsplaats waar laagdrempeligheid en een ontspannen sfeer bewust hoog in het vaandel wordt gehouden.

Pitchers

Zoals gebruikelijk wordt er niet alleen genetwerkt, maar worden er ook enkele pitches gehouden. Deze middag door de gastheren: ir. Martin Keijzer van De Bouwmeester Architectuur en zijn compagnon ing. Matthijs Breederland. Met Goeree-Overflakkee “als werkgebied en uitvalsbasis” ziet dit architectenbureau het als missie om het eiland “mooier en duurzamer te maken”. Nieuwbouw, verbouw, renovatie, restyling, herbestemming en interieur zijn de takken van sport die het bureau beoefent, met oog en hart voor omgeving en bestaande situaties. Bij De Bouwmeester Architectuur staat het contact met de klant en het ontzorgen van de opdrachtgever centraal, door bijvoorbeeld ook haalbaarheidsstudies, de ruimtelijke uitwerking of de aanvraag van de omgevingsvergunning te verzorgen. Ook bijzondere projecten komen hier van de tekentafel, zoals tiny houses, horecalocaties en verbouw van monumentale panden. Met gebruikmaking van artificial intelligence worden de meest realistische artists impressions gerealiseerd, zodat opdrachtgevers in een vroeg stadium weten hoe hun project er straks uit kan gaan zien.

Ook was het woord aan Marisca Goeman, van Office Support by Marisca. Als Virtual Assistent ondersteunt Marisca ondernemers bij een breed scala aan werkzaamheden, variërend van agenda- of emailbeheer tot het verwerken van in- en aankoopfacturen, het verzorgen van de BTW-aangifte en projectondersteuning toe. Taken die veel tijd van een ondernemer vragen of waarvoor ze niet de nodige expertise hebben om ze zelf uit te voeren. Door gebruik te maken van de diensten van een virtual assistent, wat veelal online en dus op afstand kan, kan een ondernemer zich juist richten op wat hij graag doet en waar hij goed in is: ondernemen.

Na nog enkele gasten in het zonnetje te hebben gezet was het tijd om te netwerken en kon, dankzij de medewerking van buurman-ondernemer Beware Beach, gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om op het strand te blokarten

Het is mogelijk om voor € 85 per jaar Vriend van GO-Linked te worden en daarmee de netwerkorganisatie en haar activiteiten te steunen. De eerstvolgende netwerkbijeenkomst is op 13 september. Meer info is te vinden op www.go-linked.nl.

Hiernaast vind je alle foto’s van de vrijmibo.