Skip to main content

GOEREE-OVERFLAKKEE – Voor GO-Linked was het vrijdagmorgen 1 september jl. de eerste Open Coffee na de zomervakantie. Zo’n vijfendertig regionale zzp’ers en andere ondernemers waren bijeen om met elkaar kennis te maken, of om bestaande banden aan te halen. Ditmaal was het bedrijfspand van VCM Totaal, aan de Zernikeweg te Middelharnis, plaats van handeling.

Tekst en foto’s: Villerius Tekstproductie & Fotografie

Tijdens een welkomstwoord benadrukte Maureen van Leeuwen, als een van de organisatoren van GO-Linked, dat de Open Coffee een pluriforme en laagdrempelige ontmoetingsplaats bedoelt te zijn voor ondernemers en bestuurders. “Ondernemen doe je samen is het uitgangspunt en door elkaar op te zoeken weet je wat er speelt. En elke keer weer sluiten nieuwe gezichten zich bij ons aan!”

Pitchers

Zoals gebruikelijk tijdens een Open Coffee wordt er niet alleen genetwerkt, maar worden er ook enkele pitches gehouden. Ditmaal waren het er drie.
Gastheer en gastvrouw Jaap Nagtegaal en Wandy van der Vlugt van VCM Totaal legden uit wat hun bedrijf te bieden heeft: een opleidingscentrum op het gebied van veiligheid en transport. Opleidingen als ADR, Code 95, VCA, Bedrijfshulpverlening en veel andere worden hier succesvol gegeven, aan meer dan duizend deelnemers per jaar en met een slagingspercentage van 90. Daarnaast is VCM Totaal in te huren als adviseur op het gebied van veiligheid, transport en gevaarlijke stoffen.

Martin Keijzer van De Bouwmeester Architectuur, gevestigd aan de Brouwersdam te Ouddorp, gaf een inkijkje in zijn bedrijfsactiviteiten: “Goeree-Overflakkee duurzamer en mooier maken”, zo zei hij en “het realiseren van duurzame dromen”. Dat kan nieuwbouw zijn, maar ook het aanpassen van bestaande- naar toekomstbestendige bouw. Bijvoorbeeld voor senioren die ook later graag in hun huis blijven wonen dit daarvoor geschikt te maken, ook wel levensloopbestendig te maken. “Liefde voor het ambacht en voor materialen combineren wij met respect voor historie en milieu”, zo gaf hij aan.

Ook fotograaf Tamara de Groot van Studio My Objective te Oude-Tonge gaf aan waarin zij zich onderscheidt in het uitvoeren van haar professie. “Foto’s zijn geslaagd wanneer degene die op de foto gaat hier wel bewust mee bezig is, maar toch heel ontspannen voor de camera staat. Ik ben er goed in om dat voor elkaar te krijgen, door mensen direct op hun gemak te stellen, door in de studio een ontspannen sfeer te creëren en duidelijke aanwijzingen te geven. Dat zie je aan de foto’s die ik maak. Mensen komen er echt op uit zoals ze zijn, zonder gekunstelde lach, en dat wordt erg gewaardeerd!”

Filter