Skip to main content

Open Coffee trekt weer veel belangstelling

Laagdrempelig zakelijk netwerken, dat is wat netwerkorganisatie GO-Linked mogelijk maakt en daarmee ook in een behoefte voorziet. Dat laatste werd duidelijk tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar die GO-Linked organiseerde, dinsdagmorgen 13 februari jl. bij BeCare te Middelharnis. Zo’n vijftig aanwezigen waren op de Open Coffee afgekomen. Onder die naam verzorgt GO-Linked ca. vijf keer per jaar haar reguliere netwerkbijeenkomsten, op telkens wisselende bedrijfslocaties. BeCare was dit keer, samen met Rogers Coffee Service en DroomTruffels, klaar om alle aanwezigen te ontvangen.

Tekst en foto’s: Villerius Tekstproductie  & Fotografie

De doelstelling van het netwerkinitiatief is ondernemerschap op en rondom Goeree-Overflakkee op allerlei manieren te stimuleren. De bijeenkomsten van GO-Linked zijn toegankelijk voor alle zzp’ers, ondernemers en vertegenwoordigers van (maatschappelijke) organisaties, zowel op als buiten Goeree-Overflakkee. De Open Coffee’s zijn gratis toegankelijk en dragen een informeel karakter. Elke keer houdt een aantal ondernemers een pitch waarin ze uitleggen wie ze zijn en wat hun bedrijf of organisatie te bieden heeft. Daarna is er ruim gelegenheid tot netwerken.

 

Zeelenberg Architectuur

Renée Bron van Zeelenberg Architectuur was de eerste pitcher. Het bekende architectenbureau te Ouddorp is wereldwijd een begrip als het gaat om het initiëren, ontwerpen en ontwikkelen van bijzondere en duurzame projecten, zowel grotere als kleinere, op het gebied van wonen, recreatie en interieurontwerp. Ook het onderzoeken en ontwerpen van planconcepten hoort tot de specialiteitenportefeuille. En als een van de weinige architectenbureaus wereldwijd is Zeelenberg Architectuur gespecialiseerd op het gebied van leisure planontwikkeling. “Een project”, zo legde Renée Bron uit, “begint voor ons met de vraag hoe mensen op die plek zouden willen wonen, wandelen, uitrusten en genieten van de omgeving. De plaatselijke flora en fauna, de lokale architectuur en cultuur zijn het vertrekpunt. Die willen wij behouden en liefst versterken. Zo creëren wij een omgeving voor onze ontwerpen, een omgeving voor de bewoners en bezoekers, een omgeving waar je graag wilt verblijven.” (www.zeelenbergarchitectuur.nl)

Rogers Coffee Service

De tweede pitcher was de man die deze bijeenkomst extra smaakvol maakte door aanwezig te zijn met zijn Italiaanse Piaggio: Roger Knecht van Rogers Coffee Service. Op menig bedrijfsevenement voorziet hij de gasten van excellente, ambachtelijk bereide koffie. Zo ook tijdens de Open Coffee bij BeCare. “Koffie is niet zomaar een drankje of een ‘bakkie’, maar een passie: een rijke traditie, gecombineerd met de moderne kunst van koffie maken”, weet Roger. “In de rijke en diverse wereld van koffie staat de gemeenschap centraal. Het draait voor ons niet alleen om de smaak, maar ook om de verhalen, ervaringen en herinneringen die elk kopje met zich meebrengt. Met meer dan dertig jaar in de branche hebben we veel gezien en geleerd. Sinds onze eerste dagen in de koffiewereld hebben we altijd gezocht naar die perfecte blend en smaak. Deze toewijding heeft ons gebracht tot het creëren van diverse koffiemelanges.” Daarnaast levert en onderhoudt Rogers Coffee Service hoogwaardige koffieapparatuur. (rogerscoffeeservice.com)

DroomTruffels

Vervolgens kreeg Irma Janssen van het Zierikzeese bedrijf DroomTruffels het woord, want zij was het die deze morgen bij de koffie en thee een overheerlijk assortiment eveneens ambachtelijk bereide truffels presenteerde. De receptuur van deze chocoladelekkernijen heeft Irma van haar vader, die banketbakker was, en vanuit passie voor deze specialiteit heeft ze dit product nog verder ontwikkeld. Ze professionaliseerde zich in het handmatig vervaardigen van slagroomtruffels, in diverse soorten. Irma maakt zo veel mogelijk gebruik van lokaal geproduceerde en natuurlijke ingrediënten. Zo heeft ze een exclusief, authentiek en verfijnd product dat zijn weg richting de chocoladeliefhebbers steeds verder weet te vinden. En door ze ook in verrassende verpakkingen te leveren worden haar delicatessen ook graag als relatiegeschenk cadeau gedaan. DroomTruffels zijn zowel los als verpakt leverbaar. Op zaterdag van 11.00-15.00 uur zijn ze te koop in het kleinste winkeltje van Zierikzee, aan Verrenieuwstraat 12. Maar Irma levert ook aan horeca en speciaalzaken. (www.droomtruffels.nl)

BeCare

De laatste pitcher was gastvrouw Irene Stoop van BeCare. “Gedreven door een langdurige passie voor de zorg en met een grote motivatie om levensbedreigende situaties te voorkomen of beter aan te pakken, is in 2007 BeCare ontstaan”, zo gaf Irene aan. “In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaand trainings- en opleidingsbedrijf met ruim zeventig ervaren instructeurs, verspreid over heel Nederland. Heel het land is dan ook ons werkgebied. Levens redden leer je niet uit het boekje, maar oefen je in levensechte scenario’s met realistische middelen. Door een training of cursus bij ons te volgen, kun én durf je doeltreffend te handelen op het moment dat het er echt toe doet.” Naast het verzorgen van opleidingen levert en onderhoudt BeCare ook AED-, EHBO- en BHV-apparatuur en -materialen, blusmiddelen, en geeft het bedrijf advies over o.a. RI&E en bedrijfsnoodplannen. En vanzelf levert BeCare ook EHBO tijdens evenementen. Tijdens het netwerken verzorgden medewerkers van BeCare ook enkele demonstraties, waaraan liefhebbers ook zelf konden deelnemen. (www.becare.nl)