Skip to main content

Hoogzomerse Open Coffee op Camping De Grevelingen


BATTENOORD – De regionale netwerkorganisatie GO-Linked hield donderdag 15 juni weer een Open Coffee. Een netwerkbijeenkomst om, zoals waar dit initiatief voor bedoeld is, ondernemerschap op en rondom Goeree-Overflakkee op allerlei manieren te stimuleren en op dit vlak verbindingen te leggen. Een groot aantal belangstellenden had zich weer aangemeld, in totaal zo’n vijftig deelnemers: zzp’ers en andere ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Ze werden ditmaal verwelkomd op Camping en Stacaravanhandel De Grevelingen te Battenoord, namens welke mede-eigenaar Jeroen Buijs als gastheer optrad en de aanwezigen van een rondleiding voorzag.

Tekst en foto’s: Villerius Tekstproductie & Fotografie

Net een week vóór het begin van de zomer, onder hoogzomerse weersomstandigheden en op een echte zomerlocatie werd de Open Coffee gehouden: op Camping De Grevelingen, die er deze dagen zonnebadend bijligt, pal tegen het gelijknamige meer aan waar de camping naar genoemd is. Camping De Grevelingen viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan en dat was voor de familie Buijs, die dus al een halve eeuw de camping runt, een mooie gelegenheid om GO-Linked uit te nodigen om ditmaal híer de Open Coffee te houden.

Grevelingen

Aanvankelijk had de familie Buijs een boerenbedrijf. Dat hebben ze nog, maar in de loop der jaren zijn ze ook van start gegaan met een camping, bij de boerderij. Dit groeide zeer succesvol uit tot het complete recreatiebedrijf dat het nu is, met ruim 400 kampeer- en camperplaatsen en kavels voor chalets en stacaravans. En de camping breidt nog steeds uit. Ook dit jaar komen er twintig nieuwe plaatsen van 300 vierkante meter bij. De sleutel van dit succes? “Wij willen graag een ouderwetse camping blijven”, legde Jeroen uit, “maar toch compleet met de moderne voorzieningen van nu, waardoor mensen hun chalet hier echt als tweede woning beleven. Én we werken er graag hard aan om het onze gasten naar de zin te maken!” Het beroep van campinghouder is “lekker divers”, vertelt Jeroen verder, “want gasten doen voor de meest uiteenlopende zaken een beroep op je”.

Nog later is de familie Buijs leverancier geworden van nieuwe stacaravans en chalets (op maat), ook mantelzorgchalets met woonfunctie. “Hier op ons terrein zijn veel modellen te bezichtigen en uit te zoeken. Ze worden in één dag geplaatst, aangesloten en sleutelklaar opgeleverd.” (www.degrevelingen.nl)

Ambassadeurs

Maar ook een andere spreker kreeg deze ochtend de gelegenheid zijn bedrijf te presenteren. Rik Lagerweij van Grow Business and People gaf op interactieve wijze aan wat hij vanuit zijn bedrijf als zelfstandig businesspartner/trainer kan betekenen voor collega-ondernemers die hun bedrijf of team effectiever willen laten functioneren. “Aan de hand van een écht verhaal, en gepokt en gemazeld binnen het bedrijfsleven, help ik ondernemers succesvoller te worden en beoogde resultaten te bereiken”, gaf Rik aan. “Niet om van slecht naar goed te gaan, maar van goed naar beter. Niet door eenzijdig te vertellen hoe het moet, maar in dialoog met de ander er samen achter te komen wat die nodig heeft. Om met Cruyff te spreken: ‘je gaat het pas zien als je het doorhebt’. Ik help collega-ondernemers het te zien.”
Als belangrijk aandachtspunt noemde Rik het belang van medewerkers “die graag juist voor jóuw bedrijf werken en die zo ook als ambassadeurs van jóuw bedrijf fungeren. Alleen dán gaan ook klánten van jouw bedrijf houden en zul je je bedrijfswinst zien toenemen!”, benadrukte Rik. (www.growbnp.nl)

GO-Linked

De Open Coffee bijeenkomsten van GO-Linked kenmerken zich door laagdrempeligheid en een ontspannen karakter. Dat was ook nu weer het geval. De initiatiefnemers, Mirlande Besemer en Maureen van Leeuwen, gaven alvast aan dat de volgende Open Coffee bijeenkomsten staan gepland op 1 september en 2 november a.s. En dat nieuwe vrienden van GO-Linked meer dan welkom zijn. Het is mogelijk om voor € 85 per jaar Vriend van GO-Linked te worden en daarmee de netwerkorganisatie en haar activiteiten te steunen. Zie voor meer info www.go-linked.nl.

Open Coffee 15 juni 2023

22 juni 2023