Skip to main content

“Architectuur gaat in de eerste plaats om het gebruik van de ruimte.”

Al rijdend over de N57 richting de Kop van Goeree is de naam Zeelenberg Architectuur bijna niet te missen. Al meer dan 40 jaar is de Ouddorpse Haven de thuisbasis van ons architectenbureau, met de wortels stevig aan de rand van het Grevelingenmeer.

Zeelenberg Architectuur is gespecialiseerd in planontwikkeling voor wonen, werken en recreëren. En wij hanteren een duidelijke ontwerpfilosofie. Voor elk plan streven wij naar een gelijkwaardig evenwicht tussen de pijlers mens (People), milieu (Planet) en welvaart (Prosperity). Wij willen de gebruiker, natuurlijke omgeving én de lokale economie harmonieus laten profiteren van een project, zonder dat de ene pijler de andere overheerst.


Onze projecten zijn totaalconcepten

Eerst ontwerpen wij het landschap, een landschap dat aansluit bij de bestaande omgeving, de morfologie en de geschiedenis van het gebied. Het aanleggen van nieuwe natuur en het versterken van de aanwezige flora en fauna zijn daarbij ons uitgangspunt. In het gecreëerde nieuwe landschap worden de woningen of voorzieningen voorzichtig ingepast.

Onze architectuur moet bijdragen aan hoe bewoners en bezoekers hun omgeving beleven. Wonen en recreëren gaat in de eerste plaats om het (mede) gebruik van de openbare ruimte. Wij willen verwonderen en plezieren, mensen een plek geven waar zij graag hun tijd doorbrengen.

Brede duurzaamheid

De samenleving is een samenspel tussen natuur, werken, duurzaam verblijven en recreëren. Die gedachte vertalen wij door in onze projecten. Een project is voor ons pas duurzaam als het een positieve impuls biedt aan de bewoners van de regio waarin het is gelegen, krimp bestrijdt, de economische slagkracht van de plaatselijke ondernemers vergroot, zorgt voor opleidingen en werkgelegenheid voor de plaatselijke gemeenschap. Ten bate van zowel de huidige als de toekomstige generaties.

 

zeelenbergarchitectuur.nl

Ouddorpse Haven 3, Ouddorp

+31 (0)187 – 681222

info@zeelenbergarchitectuur.nl

Foto: Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort, Ouddorp (Bjorn Mierop Productions)